Här hittar du vem/vilka som har namnsdag/namnsdagar den 7 januari samt alla andra dagar nuvarande år (2024)!
Söndag den 7 januari 2024 (v1) har

August, Augusta

....namnsdag.

Namnsdagar i våra grannländer

Följande namn och helgon har namnsdag den 7 januari
DanmarkCastus
EstlandLeivo, Oliver
LettlandEmīlija, kalendāros nerakstīto vārdu diena
LitauenAldona, Eimantas, Elena, Julė, Julija, Rita
NorgeHenning, Henny

Tips på namnsdagspresenter

Här kommer några bra tips på sajter som har både trevliga, roliga och fina namnsdagspresent som du kan överraska August, Augusta på namnsdagen!

Den svenska almanackan

Namn som har varit med i almanackan den 7 januari
 • August
  Namnet infördes på dagens datum 1811, som en hedersbetygelse åt den året innan avlidne svenske tronföljaren Karl August, och har funnits där sedan dess.
 • Augusta
  Namnet infördes 1831 på 9 september, som en hyllning till kronprins Oscar (I):s och kronprinsessan Josefinas nyfödda dotter Eugénie, som även hette Augusta. 1993 flyttades det till dagens datum och har funnits där sedan dess.
 • Knut
  Namnet fanns, även i formen Knut hertig, på dagens datum fram till 1680 till minne av den danske hertigen Knut Lavard, som dog denna dag 1131. 1680 flyttades det till 13 januari, där det har funnits sedan dess, och istället blev till minne av den danske kungen Knut den helige. Den latinska formen Canutus har även funnits på 10 juli (Knut den heliges dödsdag 1086).
 • Lucianus
  Namnet infördes, till minne av en syrisk teolog och martyr från 300-talet, på dagens datum 1680, då Knut flyttades, och fanns kvar fram till 1811, då det utgick och ersattes av August.
 • Öjar
  Namnet infördes på dagens datum 1986, men utgick 1993.
 • Örjan
  Namnet infördes på dagens datum 1986, men flyttades 1993 till 9 juli, där det har funnits sedan dess.

Denna dag i historien

 • 2022 - Ett genombrott inom xenotransplantation uppnås vid University of Maryland när en patient för första gången får ett hjärta från en gris inopererat.
 • 2013 - Artisten David Bowie släpper singeln "Where are we now" på sin 66:e födelsedag, efter 10 års frånvaro från musikbranschen. Bowies comeback, via singeln och den efterföljande skivan "The Next Day", överraskar hela musikbranschen då ingen information har läckt ut till media under inspelningsprocessen.
 • 1929 - Den amerikanske författaren Edgar Rice Burroughs romanfigur, djungelhjälten Tarzan, publiceras för första gången som dagspresserie, tecknad av Hal Foster.
 • 1927 - Världens första telefonsamtal mellan två länder genomförs mellan New York och London.