Här hittar du vem/vilka som har namnsdag/namnsdagar den 3 augusti samt alla andra dagar nuvarande år (2023)!
Torsdag den 3 augusti 2023 (v31) har

Tage

....namnsdag.

Namnsdagar i våra grannländer

Följande namn och helgon har namnsdag den 3 augusti
DanmarkMette
EstlandEevald, Eevo, Evald, Evert
LettlandElza, Ilizana
LitauenAlanta, Evaldas, Kristina, Milgintas, Teresė
NorgeEvald, Evelyn

Tips på namnsdagspresenter

Här kommer några bra tips på sajter som har både trevliga, roliga och fina namnsdagspresent som du kan överraska Tage på namnsdagen!

Den svenska almanackan

Namn som har varit med i almanackan den 3 augusti
 • Stefanus
  Namnet fanns på dagens datum före 1901, då det utgick. Det fanns där till minne av helgonet Sankt Stefan, som ska ha varit stalldräng hos kung Herodes (och som på svenska är ihågkommen i visan om Staffan stalledräng). Hans egentliga festdag är 26 december, men han fanns även på dagens datum, för att fira vad som på latin kallas Inventio S. Stephani protomartyri, vilket betyder Återfinnandet av den förste martyren Stefanus. Det ska nämligen ha varit denna dag då man återfann ha
 • Tage
  Namnet förekom på 1790-talet på 23 september, men utgick sedan. 1901 infördes det på dagens datum och har funnits där sedan dess.
 • Tanja
  Namnet infördes på dagens datum 1986, men flyttades 2001 till 8 april.
 • Truls
  Namnet infördes på dagens datum 1986, men utgick 1993.
Köhantering
- det enkla sättet
Få full kontroll över er kölista med en minimal arbetsinsats!
https://www.kohantering.se/

Denna dag i historien

 • 1956 - Bilföretaget Volvo presenterar den nya modellen Volvo Amazon, som en ersättare för den ytterst populära Volvo PV 444.
 • 1924 - Sedan Svenska Fotbollförbundet i januari samma år har bestämt sig för att grunda fotbollsallsvenskan spelas denna dag den första matchen i denna serie. De båda lag som möts är IFK Eskilstuna och IK Sleipner och det sistnämnda vinner med 3–1, tack vare målskytten Evert Blomgren.
 • 1883 - Nöjesparken Gröna Lund i Stockholm invigs officiellt. Redan sedan 1700-talet har Gröna lunden varit ett ställe för nöjen (bland annat har här funnits flera krogar och en stor trädgård), men sedan några år tillbaka har området utvecklats till tivoliområde.
 • 1492 - Den genuesiske upptäcktsresanden och köpmannen Christofer Columbus avseglar från den spanska staden Sevilla med de tre fartygen Santa María, Niña och Pinta för att finna sjövägen till Indien genom att segla västerut.